Zo gaat de Nieuwe Molen

de molen, de molenaar en zijn ambacht

Hans de Kroon; Aart Aalbers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zo gaat de Nieuwe Molen

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789087881382, geïllustreerd, 127 blz., April 2011
Formaat: 26.0 (h) x 21.2 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 573 gram.

Uitgever: BDU Boeken

beschrijving

Zo gaat De Nieuwe Molen is een prachtig boek dat de lezer meeneemt in de geschiedenis van de karakteristieke en oerhollandse molens waar ons land zo beroemd mee is geworden.
De lezer krijgt achtergronden over de technische ontwikkelingen door de eeuwen heen, zonder al te diep op de kleine details in te gaan. Molens zijn immers vooral een belevenis, ze roepen een sfeer op van vervlogen tijden en oude ambachten. Die sfeer is in dit boek volop terug te vinden.
De Nieuwe Molen in Veenendaal is een molen die alle fases van de molengeschiedenis in Nederland zo’n beetje doorlopen heeft. Deze molen viert in 2011 bovendien zijn 100-jarig jubileum. Dit boek is daarom ook een eerbetoon aan de prachtige oude Nieuwe Molen.
Als extraatje zijn bij dit boek diverse recepten toegevoegd die met ambachtelijk molenaarsmeel te maken zijn.

Hans de Kroon (1952) was voor zijn pensionering werkzaam bij een ingenieursbureau en bij de Nederlandse Spoorwegen. Zijn interesse voor molens werd al vroeg gewekt, en in 1998 begon hij een eigen molenwebsite. Sinds 2001 houdt hij de website van Vereniging de Hollandsche Molen bij: www.molens.nl. In 2002 rondde hij de opleiding tot vrijwillig molenaar af en in 2004 werd hij aangesteld als 1e molenaar op de Nieuwe Molen in Veenendaal, waar hij ook woonachtig is. Bovendien leidt hij aankomende vrijwillige molenaars op voor hun diploma.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.