Wandelen over Zorgvlied

Marcel Bergen; Irma Clement

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wandelen over Zorgvlied

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087780104, geïllustreerd, 200 blz., November 2017
Formaat: 21.1 (h) x 14.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 354 gram.

Uitgever: Mokum Books

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Zorgvlied in Amsterdam is een bijzondere begraafplaats. Een vergelijking met Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs, wordt vaak gemaakt. En dat is eigenlijk niet zo vreemd. Op Zorgvlied zijn veel bekende personen uit de wereld van kunst, cultuur, literatuur en politiek begraven.

Een wandeling over Zorgvlied is een bijzondere ervaring. De paden en lanen beslaan zo'n 60 kilometer, waarlangs meer dan 17.000 graven liggen.

Wandelen over Zorgvlied is rijk geïllustreerd en voert u langs
de graven van bekende Nederlanders. In korte biografieën is hun vaak bijzondere leven beschreven.

Deze vierde geheel herziene druk geeft veel informatie over de historie van Zorgvlied, de bijzondere grafmonumenten en de grafsymboliek die er te vinden is.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marcel Bergen (1961) en Irma Clement (1965) schrijven non-fictie boeken over bijzondere onderwerpen en fenomenen.
Verschenen titels: Onvoltooid, Niemands Hond, Amsterdam De Gids, Amsterdam The Guide, Geheimen van Zorgvlied (uitverkocht), Ketenvrij Winkelen (uitverkocht).
toelichtingDe vierde herziene druk is volledig geactualiseerd en beschrijft de begraafplaats nu per grafwijk. De 32 wijken verschillen in tuinaanleg en opzet. Door elke wijk apart te beschrijven krijgt de lezer een goed beeld van Zorgvlied als historische en moderne begraafplaats. Per grafwijk is er aandacht voor bekende overledenen, rijksmonumenten, praalgraven en (monumentale) bomen.Zorgvlied is een bijzondere begraafplaats. Een vergelijking met Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs, wordt vaak gemaakt. Op Zorgvlied zijn veel bekende personen uit de wereld van kunst, cultuur, literatuur en politiek begraven.De paden en lanen beslaan zo'n 60 kilometer, waarlangs meer dan 17.000 graven liggen. Wandelen over Zorgvlied voert de lezer langs de graven van 350 bekende overledenen, waaronder Oscar Carré, Harry Mulish, Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt, Seth Gaaikema, Kitty Courbois en Wubbo Ockels. In korte biografieën is hun vaak bijzondere leven beschreven.
Daarnaast geeft Wandelen over Zorgvlied informatie over de 147-jarige historie van Zorgvlied, de flora en fauna op de begraafplaats, bijzondere graf-monumenten en de grafsymboliek (uit de negentiende eeuw).
De gids is uitermate goed te gebruiken als wandelgids, maar ook als naslagwerk.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Wandelen over Zorgvlied

paperback/ gebrocheerd: UITVERKOCHT!
Zorgvlied is een bijzondere begraafplaats. Een vergelijking met Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs, wordt vaak gemaakt. ...

Meer boekennieuws op Facebook.