Geest van het regenwoud

de levensgeschiedenis van een Janomame-sjamaan

M.A. Ritchie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geest van het regenwoud

paperback/ gebrocheerd: € 33.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087730192, geïllustreerd, 150 blz., November 2010
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 384 gram.

Uitgever: Scriptio

beschrijving

De geest van het regenwoud beschrijft de gewelddadige en spirituele levensgeschiedenis van de Janomame sjamaan ‘Oerwoudman’. De Janomame indianen leven relatief geisoleerd in de regenwouden en bergen van noordelijk Brazilië en in het zuiden van Venezuela. Er is veel over deze indianen geschreven, maar het unieke van dit boek is dat ‘Oerwoudman’ zijn verhaal zelf vertelt. Zijn verhalen zijn met behulp van een tolk door de auteur van dit boek vastgelegd.
‘Oerwoudman’ hoorde tot zijn verbazing in zijn kinderjaren boomstammen, bladeren en dieren tot zich spreken. Hem werd verteld dat de geesten contact met hem zochten en dat hij een groot sjamaan zou worden. En dat werd hij ook: een geestelijk leider onder zijn stamgenoten.
Iedereen die geïnteresseerd is in kennis van een ‘andere wereld’, zal dit boek willen lezen. Niet alleen wordt de waar gebeurde geschiedenis van een aantal Janomame-dorpen in Venezuela beschreven, maar Oerwoudman vertelt vooral ook over ‘zìjn’ geestenwereld. De geesten maken zich daarbij niet alleen via stemmen kenbaar, maar ook als zichtbare mannen en vrouwen. Dit boek neemt ons op adembenemende wijze mee naar het leefgebied van Janomame indianen, om ons te verrijken met de wijsheid en spirituele inzichten van Oerwoudman en de zijnen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.