Woordenboek Grieks - Nederlands

Charles Hupperts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Woordenboek Grieks - Nederlands

paperback/ gebrocheerd: € 56.85: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087719999, 624 blz., August 2018
Formaat: 22.7 (h) x 15.9 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 675 gram.

Uitgever: Eisma Edumedia bv

trefwoorden: centraal eindexamen charles hupperts grieks-nederlands praktijkonderwijs woordenboek

beschrijving

Het Woordenboek Grieks-Nederlands van Eisma is onmisbaar in de huidige praktijk van het onderwijs Grieks. Het is een beperkt lexicon dat met het oog op de overzichtelijkheid uitsluitend van toepassing is op auteurs die in het huidige onderwijs Grieks centraal staan (Homeros, Herodotos, Euripides, Plato en Lysias). Ook is rekening gehouden met het taaleigen van Sofokles. Verder zijn niet alle woorden die door deze auteurs worden gebruikt opgenomen en is een beperking aangebracht in de hoeveelheid betekenissen.
Het woordenboek bevat verder losse werkwoordsvormen (met uitzondering van regelmatige aoristi, futura en perfecta). Sinds de derde druk is de aparte lijst van werkwoordsvormen geïntegreerd in het lexicon. Voorts is er een handig overzicht van de Attische grammatica en een overzicht van bijzonderheden van het taaleigen van Homeros en Herodotos.

In de vierde druk is het overzicht van de grammatica bij Homeros en Herodotos aangepast aan de syllabus en zijn er voorbeeldzinnen toegevoegd.
De vierde druk is gemakkelijk te herkennen ten opzichte van de derde druk door de veranderde kleur van de cover (geel in plaats van rood).

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.