Dionysos en Eros Katern Palladion Tekstboek en Opdrachtenboek

Toneel in Athene en Euripides Medea, Teksten over de Liefde (Sapfo, Anakreon, Plato en Lysias)

Elly Jans; Charles Hupperts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dionysos en Eros Katern Palladion Tekstboek en Opdrachten ...

paperback/ gebrocheerd: € 13.50

ISBN: 9789087719968, geïllustreerd, December 2017
Formaat: 24.5 (h) x 19.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 343 gram.

Uitgever: Eisma Edumedia bv

beschrijving

Dionyssos en Eros - katern Palladion

* Dionysos en Eros bestaat uit drie hoofdstukken van Palladion, het Griekse leesboek van Eisma voor de bovenbouw.
* De hoofdstukken betreffen een inleiding op het Griekse toneel, de Medea van Euripides en het thema Liefde met gedichten van Sapfo en Anakreon, een passage uit het Symposium van Plato en een redevoering van Lysias.
* Het katern bevat 30 pagina's Grieks, de hoeveelheid die in het kader van het SE moet worden gelezen.
* Het boek (Tekst- en Opdrachtenboek) biedt de Griekse literatuur en cultuur geïntegreerd aan, dat wil zeggen dat aan de hand van de teksten van Griekse schrijvers cultuur-historische aspecten aan bod komen, zoals belangrijke passages over de tragedie uit de Ars Poetika van Aristoteles en een bespreking van antieke beelden van Afrodite. Ook wordt aandacht besteed aan de receptie van de klassieke Oudheid, zoals de Medea van Anouilh en het thema verliefdheden van de goden aan de hand van schilderijen uit later tijd.
* Naast de traditionele aanpak van annotatie van de Griekse teksten worden er ook teksten tweetalig aangeboden: naast de Griekse tekst staat een werkvertaling. Aan de hand van zowel inhoudelijke als grammaticale vragen worden de leerlingen door de Griekse tekst geleid.
* De alfabetische lijst van basiswoorden die niet in de annotaties voorkomen en de grammaticale onthoudblokken die bekend zijn uit de examenboeken, zijn niet in het katern opgenomen, maar kunnen digitaal worden opgevraagd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.