Caput Mundi

een cultuurgeschiedenis van Rome en omstreken

Charles Hupperts; Elly Jans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Caput Mundi

paperback/ gebrocheerd: € 36.70: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087717742, geïllustreerd, March 2015
Formaat: 24.8 (h) x 19.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 712 gram.

Uitgever: Eisma Edumedia bv

beschrijving

Caput Mundi, een cultuurgeschiedenis van Rome en omstreken

Caput Mundi 'Hoofdstad van de wereld' is een prachtig boek met 400 afbeeldingen, in kleur, over het oude Rome. Het boek kan uitstekend gebruikt worden als voorbereiding op een reis naar Rome. Ook als u niet zelf naar Rome gaat, biedt dit boek een mooi overzicht van de geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis van de Eeuwige Stad, zowel in de Oudheid als in de Renaissance.

Caput Mundi bestaat uit 8 hoofdstukken:
- Drie hoofdstukken waarin de historische lijn het uitgangspunt vormt voor informatie over de architectuur en kunst in de stad en haar omgeving.
- Aan Keizer Augustus is een hoofdstuk over Mussolini en Rome gekoppeld.
- Er is speciale aandacht voor het Forum Romanum.
- Een hoofdstuk biedt informatie over de belangrijkste aspecten van de Romeinse kunst.
- Er wordt aandacht besteed aan de eerste christenen en de joden in Rome.
- Een hoofdstuk is gewijd aan de Griekse beelden in Rome.
- Een hoofdstuk over Rome in de Renaissance en Barok.
- Tot slot is er een uitvoerig hoofdstuk over Pompeji

Op Nederlandse Gymnasia dient dit boek als voorbereiding op de Rome-reis en als onderdeel van het vak Latijnse taal en cultuur (LTC).

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatTotaaloverzicht van de kunst- en cultuurgeschiedenis en archeologie van Rome en omstreken vanaf de vroege historie tot aan de Renaissance, maar ook van het fascistische tijdperk. Welke Griekse beelden bevinden zich in Rome en Napels? Hoe verhield Mussolini zich tot de Romeinse cultuur en kunst? En wat was het prof iel van vroegchristelijke kunst? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit rijk met kleurenfoto's en enkele kaartjes
geillustreerde boek. De auteurs hebben oog voor detail en behandelen alle aspecten betreffende het thema, vanaf de gebruikte bouwmaterialen tot en met de betekenis van kunstwerken. Dit boek is met name bedoeld voor iedereen die goed voorbereid diverse musea wil bezoeken in ltalië. Bovendien kan het als handig naslagwerk worden gebruikt door elke kunsthistoricus. Het boek is duidelijk met liefde geschreven en geeft een realistisch beeld van het leven van toen in relatie tot voornoemd thema. Met een beknopt overzicht van
literatuur en websites en een register. Voor gebruik in het voortgezet onderwijs zijn ook een opdrachtenboek en docentenhandleiding beschikbaar*.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.