Muziek op papier

basistheorie

Hugo Pinksterboer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Muziek op papier

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789087670122, 260 blz., December 2015
Formaat: 22.9 (h) x 15.3 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 505 gram.

Uitgever: Tipbook Company BV, The

serienaam/reeks: Tipboek

illustrator: Gijs Bierenbroodspot

redactie: René de Graaff

beschrijving

Nieuwe editie (twaalfde druk!) van het bekende Tipboek Muziek op papier, nu met Tipode-omschrijvingen en aanvullend beeldmateriaal.

ENTHOUSIAST
Muziektheorie makkelijk? Wel met Tipboek Muziek op papier! Een ideale gids om noten te leren lezen of om even na te kijken wat een tritonus of growling ook alweer was. Voor beginners en gevorderde muzikanten in elke stijl. Geen droge theorie, maar lekker leesbare teksten met talloze muzikale voorbeelden die je hier kunt beluisteren, geschreven door twee enthousiaste muzikanten die het nu eindelijk eens zo wilden vertellen dat iedereen het snapt.

VAN SEXTOLEN TOT PLOPS
In de eerste tien hoofdstukken vind je zo'n beetje alles wat je in je bladmuziek kunt tegenkomen, van kwartnoten en sextolen tot coda's en plops (echt!). In de hoofdstukken daarna wordt het systeem achter die noten uitgelegd, lees je over alle mogelijke toonladders, leer je transponeren op papier (zodat je weet wat je computer voor je kan doen) en krijg je inzicht in akkoorden en noten schrijven, inclusief de software die daarvoor bestaat. Zelfs de geschiedenis van het notenschrift is niet vergeten.

ALLE VAKTERMEN
Met de uitgebreide index zijn alle muzikale vaktermen uit het boek snel op te zoeken, en met de 63 Tipcodes kun je de meeste notenvoorbeelden uit het boek beluisteren: zo hoor je wat je leest! Als extraatje biedt Tipboek Muziek op papier je ook alle mogelijke ezelsbruggetjes en hulpmiddelen, zoals de akkoordenwijzers en de toonladderwijzers die je hier kunt downloaden. Muziektheorie moeilijk, saai of droge kost? Niet meer!


* Met 63 Tipcodes op www.tipbook.com
* Noten leren lezen in drie hoofdstukken
* Intervallen, toonsoorten, akkoordenleer
* Transponeren in een notendop
* Muziek noteren en notatiesoftware
* Tientallen glasheldere illustraties
* Woordenlijst en index
* Voor elke stijl, elk niveau en elk instrument
* Gebruikt op muziekscholen en conservatoria

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.