Wegwijzer voor methoden bij enterprise-architectuur 2de herziene druk

Marijn Driel; Bas van Gils; Erwin Oord; Arjen Santema; Ria van Rijn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wegwijzer voor methoden bij enterprise-architectuur  ...

paperback/ gebrocheerd: € 47.42: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087538026, geïllustreerd, 268 blz., June 2013
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 566 gram.

Uitgever: Van Haren Publishing

beschrijving

Enterprise-architectuur wint steeds meer aan belang. Het is niet alleen de toenemende complexiteit in IT en de alsmaar groeiende behoefte aan informatie, maar ook de complexere manieren van zaken doen die organisaties noopt om op samenhang te sturen. In steeds meer organisaties zijn dan ook architecten werkzaam, niet alleen in de IT, maar ook in de business.

Langzamerhand wordt het vakgebied enterprise-architectuur volwassen. Eén van de verschijnselen is het ontstaan van aanpakken, methoden en talen om enterprise-architectuur te classificeren, te beschrijven en te implementeren. De praktijk wijst uit dat het niet gemakkelijk is om de meest geschikte aanpak of methode te kiezen.

Aanpakken en methoden zijn niet vergelijkbaar en eerder complementair dan elkaar uitsluitend. Het lijkt alsof je appels en peren vergelijkt. Daarnaast is iedere organisatie weer anders en hangt het van de manier en volwassenheid van het bedrijven van enterprise-architectuur af, welke methode daar het beste bij past. Dit alles maakt het kiezen van dé enterprise-architectuurmethode voor een organisatie tot een hachelijke aangelegenheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.