Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius Architectuur Methode

werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting

Guido Bayens; Hans Tonissen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius Architectuur  ...

paperback/ gebrocheerd: € 47.65: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087537388, geïllustreerd, 320 blz., August 2013
Formaat: 24.2 (h) x 17.2 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 682 gram.

Uitgever: Van Haren Publishing

serienaam/reeks: Enterprise & Architecture

redactie: Yvonne Hermens

beschrijving

Dit boek beschrijft een methode voor het ontwikkelen van een bedrijfsarchitectuur en projectstartarchitecturen op basis van het Novius Architectuur Raamwerk. Deze methode sluit aan op nationale en internationale methoden en raamwerken. Daarbij is het gelukt een goede balans te vinden tussen theorie en praktijk en tussen breedte en diepgang.

Werken onder architectuur geeft het overzicht waar het management en de informatiemanager zo om verlegen zitten. Architectuur kan verbinding leggen tussen dienstverlening, processen, organisatie en de informatiehuishouding. Architecten wijzen op mogelijkheden om de dienstverlening te stroomlijnen en de kwaliteit ervan te verbeteren. Zij leggen de vinger op de zere plek van de wildgroei in het applicatielandschap en zij ontwerpen een transparant en goedkoper alternatief. Meervoudige opslag van data wordt inzichtelijk en er worden lijnen uitgestippeld om data enkelvoudig en betrouwbaar op te slaan. Verder maakt het werken onder architectuur het ons mogelijk om deel te nemen in ketenprocessen.

De inhoud van dit boek is gebaseerd op jarenlange ervaring van de auteurs en medewerkers aan dit boek in uiteenlopende organisaties: grote uitvoeringsinstellingen in de sociale zekerheid, grote verzekeringsbedrijven, ministeries, vervoersbedrijven, commerciële dienstverleners. Dank zij het 'werken onder architectuur' zijn hier mooie resultaten bereikt, zoals betere dienstverlening, lagere kosten, minder administratieve lasten en mede daardoor betere bedrijfsresultaten.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.