De Projectsaboteur en PRINCE2

Dion Kotteman; Jeroen Gietema

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Projectsaboteur en PRINCE2

paperback/ gebrocheerd: € 21.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087536664, geïllustreerd, 96 blz., May 2011
Formaat: 21.8 (h) x 15.6 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 316 gram.

Uitgever: Van Haren Publishing

serienaam/reeks: Project management

illustrator: Peter Koch

redactie: Sylvia Plette

beschrijving

Dit spannende boek gaat over Simon, een jonge projectmanager die de opdracht heeft gekregen om zijn eerste grote project zelfstandig te managen. Hij past daarbij de veel gebruikte projectmanagementmethode PRINCE2 toe.

De lezer wordt deelgenoot van de worsteling van Simon met de problemen die zich tijdens het project aandienen. Geleidelijk komt hij er achter dat één of meer personen in het projectteam het project actief tegenwerken. Anders gezegd, Simon komt er achter dat er dingen misgaan vanwege tekortkomingen in zijn stakeholdermanagement., hij ziet de saboteurs niet meteen. En, de methode PRINCE2 geeft hiervoor weinig houvast.

Ook merkt Simon dat projectmanagement meer is dan alleen het toepassen van methodieken en technieken. Aandacht voor de intermenselijke aspecten, en andere soft skills, is minstens zo belangrijk.

Zijn inzicht in de menselijke drijfveren wordt vergroot als hij als voorzitter van een voetbalclub onbewust zelf het sabotagepad op gaat.

De lezer is deelgenoot van de inspanningen die typerend zijn voor het werk van een projectmanager. Uiteindelijk weet Simon het project tot een goed einde te brengen, met een tevreden opdrachtgever.
Een leerzaam boek, zowel voor de projectmanager, als voor de projectsaboteur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.