Ouderdiersignalen

Praktijkgids voor optimaal management van vleeskuikenouderdieren

Rick van Emous; Ton van Schie; Jolanda Holleman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ouderdiersignalen

gebonden: € 54.36: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087403614, geïllustreerd, 200 blz., April 2021
Formaat: 27.4 (h) x 21.3 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1142 gram.

Uitgever: Roodbont Publishers B.V.

serienaam/reeks: Kipsignalen

bewerkt door: John Lemmens; Rienk van Oosten; Henk Rodenboog; André Steentjes

beschrijving

Omschrijving
‘Het houden van vleeskuikenouderdieren vraagt de nodige aandacht. Het managen van zowel hennen als hanen met totaal verschillende eisen is als het managen van twee verschillende soorten in één koppel.’Pluimveevlees is de belangrijkste dierlijke eiwitbron voor de mens. Als gevolg daarvan neemt de wereldwijde productie van vlees van vleeskuikens snel toe en dit bedraagt nu meer dan 125 miljoen ton. Een relatief klein aantal vleeskuikenouderdieren heeft een grote invloed op de hele pluimveevleesketen. De voortdurende toename van het genetisch potentieel van vleeskuikens maakt de productie van eerstesoortkuikens steeds uitdagender. Voor een succesvol koppel is state-of-the-art management van cruciaal belang. Verschillen in resultaten tot 10 stuks eendagskuikens per opgezette hen zijn niet zeldzaam en beter management kan dus tienduizenden euro’s extra opleveren.

Ouderdiersignalen bevat praktische informatie over vleeskuikenouderdieren om een maximale productie van eersteklas broedeieren te garanderen. Dit boek biedt praktische hulpmiddelen en moderne inzichten om het paringsgedrag, de eiproductie en de bevruchting/uitkomsten van broedeieren te optimaliseren, op basis van de ‘kijk-denk-doe’- aanpak. De bevedering geeft je signalen over de kwaliteit van je koppel. Te mooi? Dan wordt er nauwelijks gepaard. Te slecht? Deze hennen zullen niet paren omdat het pijnlijk zal zijn. Het boek volgt de productie vanaf de aankomst van eendagskuikens in de opfokstal, gedurende de legperiode tot aan het eitransport naar de broederij.

Ouderdiersignalen is essentieel voor iedereen die werkzaam is in de pluimveevleesketen: vermeerderaars, medewerkers, adviseurs, dierenartsen, studenten, enz.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.