Economie en melken

praktijkgids voor een winstgevend melkveebedrijf

Niels Achten; Jan Hulsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Economie en melken

paperback/ gebrocheerd: € 31.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087402112, geïllustreerd, 80 blz., February 2015
Formaat: 26.5 (h) x 20.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 419 gram.

Uitgever: Roodbont

redactie: Ton van Schie; Christel Lubbers

illustrator: Trudy Michels; Herman Roozen

beschrijving

'Het eerste, praktische economieboek voor melkveehouders. Met een laag drogestofgehalte.'

'If you can't measure it, you can't manage it.' De economie van het melkveebedrijf is belangrijker dan ooit. Een succesvolle melkveehouder beheerst de bedrijfseconomische kengetallen van zijn bedrijf. En kan hierop sturen en beslissen. Economie & melken helpt je bedrijfseconomische signalen van je bedrijf snel op te pikken, te interpreteren en om te zetten in actie. Je krijgt inzicht en ontwikkelt je tot een nog betere en slimmere ondernemer. Belangrijk onderdeel van economisch managen is de kunst van het beslissen.

Economie & melken legt uit volgens welke aanpak je beslissingen neemt: Bouw ik die nieuwe stal? Kan ik grondloos groeien? Hoe haal ik maximale drogestofopbrengst van mijn eigen land? Tegen welke prijs mag ik voer inkopen? Wanneer moet ik een koe verkopen? Economie & melken laat op praktische wijze zien hoe je het economisch management van je melkveebedrijf kunt optimaliseren. Het leert je de basisprincipes van economisch denken, handelen en werken op een melkveebedrijf. Met leuke vraagstukken en voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk.

Economie & melken is een uitgave in de reeks Koesignalen. Koesignalen® presenteert op toegankelijke wijze praktische kennis over diergericht rundvee houden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.