De lakenvelder

niet uit het veld te slaan

Reurt Boelema

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De lakenvelder

gebonden: € 26.05: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087401658, geïllustreerd, June 2014
Formaat: 25.5 (h) x 21.8 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 984 gram.

Uitgever: Roodbont Publishers B.V.

redactie: Ton van Schie; Christel Lubbers

illustrator: Marleen Felius; Jolanda Hiddink

beschrijving

De Lakenvelder
De spannende geschiedenis van een zeldzaam oud-Nederlands, fotogeniek ras.

De koe met de witte band over de buik: wie kent haar niet? De Lakenvelder is het meest in het oog springende Nederlandse rundveeras.

Tot een eeuw geleden werd de Lakenvelder vooral beschreven als rund voor de adel, dat leuk stond in parken en kasteeltuinen. Het gebrek aan een hoge productiecapaciteit heeft het ras echter bijna de das omgedaan. Het dieptepunt lag in de jaren zeventig, toen de melkveehouderij intensiveerde en de fokkerij vooral oog had voor koeien met een hoge melkproductie.

Enthousiaste Lakenvelderhouders gingen de strijd aan om met een populatie van enkele honderden dieren het ras te behouden. Tegenwoordig kent de Lakenvelder een populatie van ongeveer 3.000 dieren. Hoewel het een zeldzaam ras blijft, zijn ze regelmatig te bewonderen in de weides rondom boerderijen. Hier grazen ze als ware fotomodellen door het landschap.

'De Lakenvelder, niet uit het veld te slaan' is het eerste boek over dit oud-Nederlandse ras en bevat een unieke verzameling van foto's en illustraties. Daarnaast komt de spannende geschiedenis uitgebreid aan bod, aangevuld met interessante wetenswaardigheden en leuke anekdotes.

Een prachtig naslagwerk voor iedereen die van koeien houdt.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De auteur van het boek is Reurt Boelema. Zestien jaar geleden werd hij gegrepen door het verhaal van het Lakenvelder-ras en kwam de eerste Lakenvelder op zijn erf. Als Presidium coördinator Lakenvelderrund van Slowfood, webmaster van de Vereniging Lakenvelderunderen en als fokker zet hij zich in voor het ras. Daarnaast werkt hij bij een KI-organisatie voor rundvee.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.