Kipsignalen

Monique Bestman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kipsignalen

paperback/ gebrocheerd: € 36.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087400477, geïllustreerd, 96 blz., October 2009
Formaat: 26.5 (h) x 20.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 583 gram.

Uitgever: Roodbont

illustrator: Marinette Hoogendoorn

beschrijving

Niet alle pluimveehouders halen uit hun dieren wat er potentieel in zit. Dit geldt voor zowel leghennen- als vleeskuikenhouders. Om in de productieperiode goed te presteren, moet de stal goed en efficiënt zijn ingericht en gemanaged. Maar hoe weet u of u het goed doet? Uw dieren geven talloze signalen af: of ze gezond zijn, of ze de weg weten in de stal en of ze zich prettig voelen.
Herkent u de signalen van uw dieren? En weet u wat u te doen staat als u bijvoorbeeld veel buitennesteieren heeft of als uw kuikens te veel voer vermorsen? Kent u het onderscheid tussen afwijkende dunne mest en gezonde blindedarm mest? En hoe herkent u opdrogers als de dieren net opgezet zijn?

Als u signalen van knelpunten herkent, zorg dan dat u het arsenaal aan maatregelen kent om uw koppel weer op het goede spoor te krijgen. En waarmee u rekening moet houden als u overschakelt van kooi naar loslopende kippen. Met ventilatie, verlichting en andere routines kunt u veel bereiken. Maar dan moet u wel alle ins en outs van uw eigen bedrijf weten en kunnen inschatten wat aanpassingen met uw dieren doen.

Kipsignalen helpt u op toegankelijke wijze om signalen van uw dieren in een vroeg stadium op te pikken, te interpreteren en actie te ondernemen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.