Herfsttij der Middeleeuwen

Johan Huizinga

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Herfsttij der Middeleeuwen

gebonden: € 59.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087283124, geïllustreerd, 592 blz., September 2018
Formaat: 27.8 (h) x 22.4 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 2326 gram.

Uitgever: Leiden University Press

redactie: Anton van der Lem

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

"Herfsttij der Middeleeuwen" van Johan Huizinga verscheen voor het eerst in 1919. Honderd jaar later geniet Herfsttij terecht een onverminderde populariteit. Het boek is een van de grootste en meeslependste klassieke geschiedwerken. Zowel in binnen- als buitenland is er grote waardering voor Huizinga’s werk – niet alleen vanwege zijn inlevingsvermogen in de geschiedenis en zijn cultuurhistorische visie, maar ook omwille van zijn prachtige taalgebruik. Herfsttij is in meer dan twintig talen vertaald.
In deze gebonden, rijk geïllustreerde jubileumuitgave van Herfsttij kan de lezer bij de tekst de kunstwerken zien die door Huizinga genoemd worden. Naast de bekende meesterwerken van Jan van Eyck, Rogier van der Weyden en tijdgenoten zijn ook de door hem gebruikte literaire werken met miniaturen uit de handschriften afgebeeld. Zoveel mogelijk van wat door Huizinga in de tekst is genoemd wordt in beeld gebracht, waardoor het boek meer dan 300 illustraties in kleur bevat.

Initiator en hoofdredacteur van deze jubileumeditie is Dr. Anton van der Lem, Huizinga-specialist en verbonden aan de Universitaire Bibliotheken Leiden als conservator oude drukken. In zijn nawoord "Honderd jaar Herfsttij" zet hij de receptiegeschiedenis van Herfsttij uiteen. Door hem is het boek nu ook voor het eerst voorzien van een volledig uitgewerkte bibliografie.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat"Door de poëtische titel, de bloemrijke stijl, het krachtige idee van verval en decadente bloei, en de vele fascinerende verhalen over bizarre vroomheid en ruwe ridderromantiek is de Herfsttij een van de weinige iconische Nederlandse geschiedenisstudies geworden."
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Herfsttij der middeleeuwen

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
Herfsttij der middeleeuwen' is de klassieker van Johan Huizinga, de meest befaamde en literair begaafde historicus die ons land kende.

Herfsttij der middeleeuwen

gebonden: € 34.99
Huizinga bestudeerde de cultuur van de late middeleeuwen anders dan veel historici voor hem. Het leven was destijds veel heftiger dan in ...

Herfsttij der middeleeuwen

paperback/ gebrocheerd: € 14.90
Facsimile heruitgave naar de vijfde herziene druk, de laatste uitgave waar Johan Huizinga persoonlijk aan heeft meegewerkt. Historicus ...

Meer boekennieuws op Facebook.