A key to the treasure of the Hakim

artistics and humanistic aspects of Nizami Ganjavi's Khamsa

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
A key to the treasure of the Hakim

paperback/ gebrocheerd: € 46.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087280970, 250 blz., October 2010, Engels
Formaat: 23.4 (h) x 15.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 521 gram.

Uitgever: Leiden University Press

serienaam/reeks: ISS

redactie: Johann-Christoph Bürgel; Christine van Ruymbeke

beschrijving

Deze "sleutel" om de 'Khamsa' te ontsluiten bestaat uit dertien essays door specialisten op het gebied van Perzische Studies. Elk essay richt zich op een ander aspect van de 'Khamsa', een verzameling van vijf lange gedichten geschreven door de Perzische dichter Nizami van Ganja.
Nizami (1141-1209) woonde en werkte in Ganja, in het huidige Azerbeidzjan. Hij wordt algemeen erkend als een van de belangrijkste dichters van het middeleeuwse Perzië. Hij schreef poëzie op het breukvlak mystiek, romances en heldendichten en drukte zijn stempel op talloze jonge dichters, zoals Hafez, Rumi en Saadi, over een gebied dat zich uitstrekt van het huidige Turkije, Azerbeidzjan, Armenië, Georgië, Iran, Afghanistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Pakistan, India.
De essays dit boek zorgen voor een nieuwe kijk op de 'Khamsa'. Zij richten zich op onderwerpen als mystiek, kunstgeschiedenis, vergelijkende literatuur, wetenschap en filosofie. Ze laten zien hoe de klassieke Griekse kennis zich op een unieke manier vermengde met het Perzische verleden en de islamitische cultuur.
Dit boek is onmisbaar voor de specialisten op het gebied van Perzische literatuur, maar ook goed leesbaar voor de geïnteresseerd leek.

Prof.dr. Johann Christoph Bürgel is emeritus hoogleraar in Islamic Studies aan de Universiteit van Bern en is meermaals onderscheiden voor zijn Nizami-vertalingen.
Dr. Christine van Ruymbeke is Soudavar Lecturer in Persian Studies aan Cambridge University.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.