Safina Revealed

a Compendium of Persian Literature in 14th Century Tabriz

A.A. Seyed-Gohrab

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Safina Revealed

paperback/ gebrocheerd: € 46.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087280888, 296 blz., October 2010, Engels
Formaat: 23.4 (h) x 15.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 482 gram.

Uitgever: Leiden University Press

serienaam/reeks: ISS

redactie: S. McGlinn

beschrijving

Eerste introductie op diverse aspecten van de 'Safina'.

De 'Safina' is een groot, goed bewaard gebleven manuscript uit het 14de-eeuwse Tabriz in Perzië, het toenmalige centrum van educatie en culturele activiteiten. Met zijn 209 werken in het Perzisch en Arabisch is het een schatkamer van informatie. De teksten in het compendium toont namelijk de canon voor de wetenschapper in de islamitische wereld van toen.

De 'Safina' omvat tradities, ethiek, mystiek, jurisprudentie, theologie, exegese, geschiedenis, grammatica, literatuur en literatuurkritiek, filosofie, astronomie en astrologie, geomantie (een voorspelmethode), mineralogie, wiskunde, geneeskunde, muziek, kosmografie en aardrijkskunde.
Voor het eerst wordt er met 'Safina Revealed' een introductie gegeven op diverse aspecten van dit compendium. 'Safina Revealed' bevat veertien artikelen die een specifiek onderwerp uit de 'Safina' behandelen, en die daarbij tevens het culturele en literaire belang ervan in de 14e-eeuwse islamitische wereld toelichten.

- Dr. A.A. Seyed-Gohrab is track-leader van het Persian Studies programma aan de Universiteit Leiden.
- S. McGlinn is onafhankelijk wetenschapper en schrijft en vertaald op het gebied van Bahai studies, Iran studies en Islam studies.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.