Sterven is winst

Gods weg met zendingsechtpaar John en Betty Stam

Bram Jobse

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sterven is winst

paperback/ gebrocheerd: € 11.95

ISBN: 9789087184650, geïllustreerd, 128 blz., April 2021
Formaat: 20.2 (h) x 12.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 140 gram.

Uitgever: Erdee Media Groep – Uitgeverij de Banier

beschrijving

John en Betty Stam waren als zendingsechtpaar door de China Inland Mission uitgezonden naar China. Ze waren nog maar een paar jaar met hun werk bezig toen het Rode Leger op 6 december 1934 hun dorp binnenviel. John en Betty werden gevangengenomen en twee dagen later wreed vermoord. Hun drie maanden oude baby Helen bleef wonderlijk bewaard.
De brute moord op het jonge zendingsechtpaar schokte de hele christelijke wereld. Het werkte echter ook als impuls om meer zendelingen uit te sturen naar dit immense land, dat leed onder een machtsstrijd tussen nationalisten en communisten.
In de eenentwintigste eeuw is er nog steeds in meer dan vijftig landen ter wereld sprake van openlijke christenvervolging. Daarom heeft dit aangrijpende verhaal over twee jonge mensen die hun leven gaven voor Christus ook nu nog veel te zeggen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)A. (Bram) Jobse (1958) is al jarenlang betrokken bij lectuurverspreiding in de wereld. Eerst in Ghana, West-Afrika, namens het Deputaatschap Bijbelverspreiding Gereformeerde Gemeenten; daarna in China, als bestuurslid van de Hudson Taylor Stichting. Hij was werkzaam in het bedrijfsleven en is ambtsdrager in de Gereformeerde Gemeente van Dordrecht.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.