De volmaakte Opvoeder

De betekenis van Gods onderwijs voor ons persoonlijke leven

Ds. G.J. Capellen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De volmaakte Opvoeder

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087184575, geïllustreerd, 320 blz., March 2021
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 347 gram.

Uitgever: Erdee Media Groep – Uitgeverij de Banier

beschrijving

Ds. Capellen laat in dit boek vanuit Gods Woord zien Wie de Heere als Opvoeder is. Het doel van Gods opvoeding van ons mensen is dat Hij aan Zijn eer komt en wij in gehoorzaamheid aan Hem leven. Om tot dat doel te komen, heeft een zondig mens veel af en aan te leren. Dat kan alleen door de genade van God. De Schrift onderwijst ons daarin en leert onze ogen gelovig te richten op Jezus Christus.

Het leven van Gods kinderen gaat vaak gepaard met kastijding. Maar de volmaakte Opvoeder beproeft enkel uit liefde en weet wat wij dragen kunnen. Hij wil ons oefenen in gelovig verwachten zodat wij heilig voor Hem gaan leven.
Een treffend voorbeeld van iemand die door de Heere opgevoed werd, is David. Hij leerde zijn zondige ik kennen en door beproevingen te leven uit Gods verbondsbeloften. Gods onderwijzing werkte wat uit in zijn persoonlijke leven: David leerde ootmoedig te zijn en Hem groot te maken. Kunnen wij ons hieraan spiegelen?

De volmaakte Opvoeder bevat in ieder hoofdstuk een Bijbelstudie en verwerkingsvragen. Dit boek is daarom niet alleen geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook als leidraad voor Bijbelstudiekringen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ds. G.J. Capellen is emeritus predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken en woont te Damwoude. Voordat hij predikant werd, is hij jarenlang leerkracht geweest; eerst op de basisschool, daarna in het voortgezet onderwijs
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.