Asaja

Maarten Hertoghs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Asaja

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789087181178, 400 blz., October 2018
Formaat: 20.9 (h) x 14.0 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 527 gram.

Uitgever: Banier, B.V. Uitgeverij De

beschrijving

Juda, zevende eeuw voor Christus.
Asaja is nog jong als hij zijn vader opvolgt als koning van Juda. Maar zodra hij zelfstandig de regering overneemt van zijn moeder Jecholia trekt hij zijn eigen plan. Dat levert hem felle vijandschap op, maar ook vriendschap en vrede. Hij is ervan overtuigd: het dienen van Jahweh is de verstandigste keuze die hij ooit kon maken. Maar is het volk van Juda het daarin met hem eens?
Galal wordt opgeleid als timmerman en komt terecht in Jeruzalem. Wanneer hij na lange tijd zijn broer Pekach weer ontmoet, blijkt dat dat de keuzes die Galal in zijn leven maakte, grote gevaren met zich meebrengen …
Ariël denkt maar aan één ding: de beste soldaat van Juda zijn en zich opwerken tot aanvoerder van een legereenheid. Hij ziet over het hoofd dat hij steeds harder wordt en nietsontziend zijn weg gaat. Of is zijn houding slechts een schild om zich te wapenen tegen het gekwetste hart dat hij meedraagt? Kunnen de donkere ogen van Mayan zijn hart ontmantelen en hem weer méns maken?

Asaja is een literaire roman die mede werd gebaseerd op de gebeurtenissen in het leven van de Bijbelse koning Josia. Op meeslepende wijze worden de levens van drie fictieve mannen in Juda verweven tot een indrukwekkend verhaal. De auteur is er door diepgaand historisch onderzoek in geslaagd een geloofwaardig tijdsbeeld neer te zetten. Deze roman zou door iedereen gelezen moeten worden!

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Maarten Hertoghs is
predikant in een kerk
in Kuurne (België). Zijn
interesse voor theologie
en geschiedenis is een
inspiratiebron voor zijn
boeken
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.