Opstapboek Duits set 2 dln Klankspellingen, Opbouwspelling I & II

klankspellingen, Opbouwspelling I & II

A.J. van Berkel; C.L.A. Sauer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Opstapboek Duits set 2 dln Klankspellingen, Opbouwspellin ...

gebonden: € 98.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087082024, geïllustreerd, May 2009 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Betelgeuze

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De Opstapserie is gericht op (dyslectische) leerlingen die moeite hebben met het aanleren van het Frans, Engels en/of Duits. De bekende auteurs Ans van Berkel en Rinie Hoeks-Mentjens hebben deze methode speciaal ontwikkeld voor leerlingen van de hoogste groepen van het basisonderwijs (PO) en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (VO).

Opstap Duits Klankspellingen gaat over de koppeling van klanken aan de spelling hiervan. Het boek behandelt vooral klanken en schrijfwijzen die lastig zijn voor Nederlandse leerlingen. Als de uitspraak bekend is, dan valt hier vaak de spelling van af te leiden. In het boek staan veel oefeningen met de uitspraak in combinatie met luisteroefening op de cd.

Opstap Duits Opbouwspellingen wordt enerzijds aandacht besteed aan kwesties als de Umlaut in afgeleide woorden, de verlengingsregel en vaste woordstukjes. Anderzijds is er ruimte gemaakt voor de spelling die samenhangt met grammaticale kwesties, zoals het meervoud van zelfstandige naamwoorden en de sterke werkwoorden.
Bij beide delen hoort een regelkaart. Daarop staan alle regels die in het Opstapboek Duits behandeld zijn. De regelkaart kan gebruikt worden tijdens het werken met het Opstapboek, maar kon ook worden ingezet bij het maken van huiswerk.

De leerling kan zelfstandig met het materiaal aan de slag, maar ook thuis onder begeleiding van ouders. De antwoorden bij de oefeningen staan namelijk achter in de boeken (de zogenaamde 'sleutel'). Daarnaast is de methode heel geschikt voor klassikaal gebruik, maar leraren en remedial teachers kunnen het materiaal evengoed inzetten bij individuele leerlingen.

Bij de Opstapboeken worden audio-cd’s en diverse spellen (kwartetten, memory, bingo, puzzels etc) geleverd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Opstapboek Duits 1 Klankspellingen

gebonden: € 51.50
De Opstapserie is gericht op (dyslectische) leerlingen die moeite hebben met het aanleren van het Frans, Engels en/of Duits. De bekende ...

Meer boekennieuws op Facebook.