Nederlandse ridders en edelvrouwen - Getuigen van het Lege Graf

De Ridderlijke Orde van het Heilig Graf van Jeruzalem in Nederland

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nederlandse ridders en edelvrouwen - Getuigen van  ...

gebonden: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789087049263, geïllustreerd, 440 blz., June 2021
Formaat: 24.6 (h) x 17.3 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 1200 gram.

Uitgever: Uitgeverij Verloren

beschrijving

De Ridderlijke Orde van het Heilig Graf van Jeruzalem is een pauselijke orde, waarvan de oorsprong teruggaat tot de Eerste Kruistocht van 1099. Erkenning van deze orde, toen bestaande uit een groep reguliere kanunniken, volgde in 1114 door de Latijnse patriarch van Jeruzalem en in 1122 door de paus van Rome. De paus stelde de Orde in 1496 onder zijn protectie en organiseerde en formaliseerde haar in 1847. Sindsdien richt de Orde van het Heilig Graf zich in het bijzonder op de ondersteuning van de christenen in het Heilig Land en de katholieke instellingen aldaar.
Wereldwijd zijn er zo’n 35.000 ridders en edelvrouwen van het Heilig Graf van Jeruzalem, verdeeld over ruim zestig landscommanderijen. De Landscommanderije Nederland is in 1954 opgericht en telt thans 340 Ordeleden, zowel mannen als vrouwen en zowel leken als priesters. De Nederlandse landscommanderije wordt geleid door een landscommandeur (sinds 2021 dr. Jan Krapels), bijgestaan door een grootprior (sinds 2019 mgr. drs. Harrie Smeets, de bisschop van Roermond) en een bestuur (de kapittelraad).
Ter gelegenheid van het afscheid van de Nederlandse landscommandeur Michael Brenninkmeijer op 19 juni 2021 verschijnt dit boek Nederlandse ridders en edelvrouwen Getuigen van het Lege Graf. In dit boek – een bundel artikelen waaraan maar liefst dertien deskundige auteurs hebben meegewerkt – worden allerlei interessante themata uitgebreid behandeld: de Ordegeschiedenis, de drie pijlers van de Orde, haar structuur en organisatie enzovoort, gelardeerd met diverse boeiende gesprekken met betrokkenen.
Nederlandse ridders en edelvrouwen Getuigen van het Lege Graf is een must have voor iedereen die geïnteresseerd is in orden, ordengeschiedenis, het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem, het christendom en het katholicisme, in het bijzonder in Palestina, het Heilig Land.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.