Niemand ziet mij

Marion Döbert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Niemand ziet mij

paperback/ gebrocheerd: € 13.50

ISBN: 9789086965199, 80 blz., August 2020
Formaat: 21.2 (h) x 13.2 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 148 gram.

Uitgever: Eenvoudig Communiceren B.V.

serienaam/reeks: Leeslicht

vertaald door: Frans van Duijn

trefwoorden: keurmerk makkelijk lezen laaggeletterdheid nt1

beschrijving

Herinnert u zich het boek De voorlezer van Bernhard Schlink nog? Dat gaat over Hanna, die niet kan lezen en schrijven, en elke keer vlucht als dat dreigt uit te komen. Ook Jacob, de hoofdpersoon in Niemand ziet mij, kan niet lezen en schrijven. Hij weet zich goed te handhaven, totdat het noodlot toeslaat en zijn geheim uitkomt. Ook Jacob slaat op de vlucht.

In De voorlezer staat niet Hanna’s verhaal centraal, maar dat van haar voorlezer. In Niemand ziet mij lezen we het verhaal van schaamte vanuit Jacob zelf. Zijn schaamte gaat zover, dat hij besluit om ver van huis een stil leven te gaan leiden. Stil, maar niet onopgemerkt! Jacob kan dan misschien niet lezen en schrijven, maar geef hem een potlood of kwast en hij blijkt een geweldig kunstenaar te zijn. En zo wordt de stilte uiteindelijk doorbroken.
Een mooi verhaal van de Duitse DT1-ambassadeur Marion Döbert. Zij wordt in Duitsland gezien als een autoriteit op het gebied van leerstoornissen in taalverwerving van moedertaallleerders. Wij zijn dan ook blij met haar toestemming om deze makkelijk te lezen roman uit te geven in het Nederlands!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.