Geen gezicht

Marian Hoefnagel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geen gezicht

paperback/ gebrocheerd: € 7.95

ISBN: 9789086963638, 72 blz., January 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 82 gram.

Uitgever: Eenvoudig Communiceren B.V.

serienaam/reeks: BoekenBoeien 2 | Daar kun je op rekenen

beschrijving

Ruben heeft een hazenlip. En niet gewoon zo'n krasje boven zijn bovenlip, maar echt een beschadiging die doorloopt in zijn gehemelte. Waardoor hij moeilijk kan slikken, bijvoorbeeld. Pech, zou je denken. Maar voor Ruben is het een drama. Hij wordt gepest met zijn uiterlijk. Op elke school opnieuw.
Als hij Merel ontmoet verandert er iets. Zij vindt hem grappig. En hij helpt haar. Niet alleen met rekenen, maar ook met volwassen worden. Wennen aan de wereld die zo anders is dan thuis.
Maar nu is Ruben dood...
Het bijzondere aan deze boeken in de reeks Daar kun je op rekenen is het gegeven dat in elk deel 80 rekentaalwoorden zijn verwerkt. Zo lezen vmbo-scholieren boeken op hun interessegebied met plezier en komen in aanraking met woorden die hen ondersteunen bij hun studie. Kijk ook op www.boekenboeien.nl

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatRuben zit op de middelbare school en heeft een hazenlip (schisis). Hij wordt hiermee gepest en is erg onzeker. Maar Merel vindt hem grappig en ze worden hele goede vrienden. Hij helpt haar ook, met rekenen bijvoorbeeld, op een bijzondere manier. Maar dan overlijdt Ruben...
Het verhaal maakt sprongen in de tijd, maar boven elk kort hoofdstuk staat duidelijk aangegeven wanneer het zich afspeelt. Een verhaal over anders zijn, vriendschap en rouw. In dit boek zijn tachtig rekentaalwoorden verwerkt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.