Als slavin geboren

Marian Hoefnagel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Als slavin geboren

gebonden: € 16.50

ISBN: 9789086962020, geïllustreerd, 96 blz., December 2014
Formaat: 23.4 (h) x 14.9 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 286 gram.

Uitgever: Eenvoudig Communiceren B.V.

serienaam/reeks: 14, de tijd van je leven

beschrijving

Hun oma is slavin, hun moeder is slavin. En zelf werkt de 14-jarige tweeling Kwasi en Maisa ook als slaaf op een plantage. In dit boek vertellen drie generaties hoe het is om tiener te zijn in de slaventijd. Verhalen over ellende, pijn en verdriet. Maar ook over moed, liefde en familie.

'Veertien - De tijd van je leven' is een serie boeken over jongeren van veertien jaar. Jongeren die leven in een andere tijd dan nu. Of op een andere plek dan hier. Hoe is het om veertien te zijn in de Gouden Eeuw? In de Romeinse tijd? Of in de Tweede Wereldoorlog?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatHun oma kwam als 14-jarige met een slavenschip uit Afrika, hun moeder is slavin, en de 14-jarige tweeling Maisa en Kwasi werkt ook als slaaf op de Amerikaanse plantage Pais en Vree. Het in de 18e eeuw handelende verhaal speelt zich af op acht achtereenvolgende dagen (gedrukt in schreefloos lettertype), maar bevat flashbacks over de tijd dat oma en moeder 14 jaar waren (in cursief lettertype). Naarmate de week vordert nemen de ontevredenheid en de onrust onder de slaven van de plantage toe. Het in eenvoudige taal geschreven verhaal bevat een voorwoord over de slaventijd, over de toestand in Afrika in die tijd en over de achtergronden en hoofdpersonen van dit verhaal. Dat geeft een genuanceerd beeld. Met modern vormgegeven, aantrekkelijke illustraties in zwart-wit. Boek uit een serie voor moeizaam lezende tieners, om hen te laten zien dat 14-jarigen in andere delen van de wereld of in andere tijden een totaal ander, vaak niet makkelijk leven leid(d)en. Ook interessant voor volwassenen met een leesbeperking en voor NT2-studenten. Leesniveau: A2/B1. Vanaf ca. 13 jaar. V/J-AANBIEDING. Makkelijk lezen, NT1, NT2.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.