Floris en Fleur

een verhaal van Diederik van Assenende

Diederik Assenede

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Floris en Fleur

gebonden: € 14.50

ISBN: 9789086961566, geïllustreerd, 88 blz., December 2012
Formaat: 19.8 (h) x 12.7 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 206 gram.

Uitgever: Eenvoudig Communiceren B.V.

serienaam/reeks: Beroemde liefdesverhalen

bewerkt door: Marian Hoefnagel

beschrijving

'Floris ende Blancefloer' is een prachtig liefdesverhaal uit de Middelnederlandse literatuur. Het werd in de 13de eeuw uit het Frans vertaald en bewerkt door Diederik van Assenede. Bij ons verschijnt nu een bewerking in eenvoudig, hedendaags Nederlands, onder de titel 'Floris en Fleur'. De bewerking gebeurde door Marian Hoefnagel.
Het verhaal begint in Spanje, in het paleis van de koning. Floris is een knappe, donkere moslimprins. Fleur is een mooi, blond meisje van gewone afkomst en katholiek opgevoed. Als kind groeien zij samen op. Op een dag worden ze verliefd op elkaar. En dat is niet naar de zin van de koning, de vader van Floris. Die beraamt een plan om Floris en Fleur uit elkaar te halen. Dit verhaal over een onmogelijke liefde tussen verschillende culturen, religies en sociale afkomst is universeel en van alle tijden.

Floris en Fleur verschijnt in onze serie 'Beroemde Liefdesverhalen' en kost 14,50. In deze reeks verschenen eerder al bewerkingen van 'Romeo en Julia' en van 'Tristan en Isolde'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.