De noten op mijn zang

annotaties, gebundeld ter gelegenheid van mijn 75ste verjaardag

Gerard Schuijt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De noten op mijn zang

paperback/ gebrocheerd: € 65.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086920495, geïllustreerd, 360 blz., June 2014
Formaat: 24.0 (h) x 15.9 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 728 gram.

Uitgever: deLex B.V.

serienaam/reeks: Mijn mediarecht 1984-2014

beschrijving

Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van nieuwsgaring staan centraal in het werk van Gerard Schuijt, waarin zijn journalistieke achtergrond onmiskenbaar aanwezig is. Hij was ooit journalist, werd algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, schreef een proefschrift over arbeidsverhoudingen in de journalistiek en werd hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar mediarecht aan de Universiteit Leiden. Steeds verkende hij de juridische aspecten van de journalistieke praktijk: bronbescherming, inbeslagneming journalistiek materiaal, rectificeren, perskaarten, undercoverjournalistiek en verborgen camera, reality tv, overvaljournalistiek, de rechten van interviewer en geïnterviewde, het redactiestatuut en de onafhankelijkheid van de hoofdredacteur en zijn redactie en - niet te vergeten - wie is in het digitale tijdperk journalist en wie niet?
Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag maakte hij een keuze uit zijn beste artikelen (deel 1) en annotaties (deel 2). Ze geven een mooi beeld van de rechtsontwikkeling in de afgelopen dertig jaar.
Gerard Schuijt schrijft met een journalistieke pen, met veel achtergrondinformatie over de journalistieke praktijk en ook voor niet-juristen te begrijpen. In 2009 werd hij door zijn vakbroeders gekozen tot de Gouden Peer van het mediarecht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.