Heidegger en de mythe van de Joodse wereldsamenzwering

Peter Trawny

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086871704, 144 blz., November 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Klement, Uitgeverij

vertaald door: Leon Otto Vries

trefwoorden: antisemitisme het denken het goede

beschrijving

Toen in 2014 Heideggers 'Überlegungen' ('Overdenkingen') werden gepubliceerd, de eerste reeks van wat hij zelf zijn 'Zwarte Schriften' noemde, leidde dat tot buitengewone media-aandacht. Ze lieten zien dat antisemitische ideeën in een bepaald stadium van zijn denken de 'geschiedenis van het Zijn' belagen. De 'Protocollen van de wijzen van Sion', de voornaamste bron van het moderne en postmoderne antisemitisme, lijken daarbij een hoofdrol te spelen. De publicatie van de 'Schwarze Hefte' voegde daardoor een geheel nieuwe dimensie toe aan zijn oeuvre.
Peter Trawny gaat in dit boek in op de vraag of deze geestelijke schipbreuk voor het geheel van Heideggers denken betekenis heeft.

Peter Trawny (1964), een van 's werelds invloedrijkste Heidegger-kenners, is hoogleraar filosofie aan de universiteit van Wuppertal en directeur van het Martin Heidegger Instituut aldaar. Als redacteur van Heideggers 'Schwarze Hefte' is hij nauw betrokken bij de publicatie van diens 'Verzameld Werk'.
In 2015 werd hij met 'Heidegger und der Mythos der Jüdischen Weltverschwörung' genomineerd voor de prestigieuze Tractatus-Preis voor filosofische essayistiek in het Duitse taalgebied.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.