Jezus

een apologetisch en sceptisch essay

Leszek Kolakowski

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jezus

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086871698, 96 blz., September 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Klement, Uitgeverij

vertaald door: Leon Otto de Vries

trefwoorden: christelijk erfgoed cultuurkritiek geloof jezus scepsis

beschrijving

In de nalatenschap van de beroemde Brits-Poolse filosoof Leszek Kolakowski (1927-2009) is recentelijk een manuscript ontdekt waarin hij de figuur van Jezus van Nazareth op een wel heel bijzondere wijze voor het voetlicht brengt.
In een merkwaardige combinatie van apologetisch elan en sceptische terughoudendheid fileert de voormalige marxist en Oxford-hoogleraar hier zowel het moderne dedain jegens het geloof en de gewone gelovige, als de utopische pogingen om Jezus' boodschap te 'ontmythologiseren' en aan de huidige tijdgeest aan te passen. Eén ding staat voor Kolakowski vast: de Europese beschaving is zozeer geworteld in het evangelieverhaal en de persoon van Jezus dat de volledige verdamping van het christelijk geloof regelrecht zou leiden tot de ineenstorting van deze beschaving.

De Poolse filosoof Leszek Kolakowski is auteur van een indrukwekkend oeuvre waarvoor hij meerdere malen werd onderscheiden, o.a. met de Erasmusprijs (1983), de John Kluge Prijs (de 'Nobelprijs' voor de humaniora; 2003) en de Jeruzalemprijs (2007). Veel van zijn boeken werden in het Nederlands vertaald.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.