Wat doet ons denken?

Jean-Luc Nancy; Daniel Tyradellis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat doet ons denken?

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086871551, 96 blz., April 2015
Formaat: 20.0 (h) x 12.7 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 114 gram.

Uitgever: Klement, Uitgeverij

vertaald door: Leon Otto de Vries

trefwoorden: dialoog geloof het denken menselijke relaties zingeving

beschrijving

Een boeiende dialoog over de voorstellingen die wij ons van het denken maken, over wat ons ertoe brengt, ertoe dwingt, ertoe aanspoort te denken; maar ook over de goede en slechte redenen om te denken, over de filosofie en de 'misosofie'.

Een ontmoeting tussen Jean-Luc Nancy en Daniel Tyradellis, beiden filosoof en beiden intensief worstelend met de vraag wat nu precies de aard van het denken zelf is, resulteerde in een ongewone en unieke gedachtewisseling over de broosheid van al het denken, zoals die zich vestigt in de taal, in het beeld, in het lichaam of in de ruimte; over het 'wij' en het met anderen gedeelde denken en de daarmee geopende mogelijkheden tot zingeving. Ze schetst een denken dat tot het uiterste gaat, dat zich uitput, maar dat ook liefheeft en ons het geloof in het bestaan teruggeeft.


Jean-Luc Nancy (Frankrijk) geldt als een van de belangrijkste filosofen van onze tijd. Hij publiceerde onder meer over de ontologie van de gemeenschap en de metamorfose van de zin, kunst en beeldtheorie, en politieke en religieuze aspecten van de hedendaagse ontwikkelingen.

Daniel Tyradellis is een Duits filosoof. Hij is geïnteresseerd in mediatechnische ontwikkelingen en in verschillende vormen van denken over kunst, wetenschap en filosofie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.