Dankbaar en aandachtig

in gesprek met Samuel IJssseling

Ger Groot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dankbaar en aandachtig

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086871278, 152 blz., December 2013
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 222 gram.

Uitgever: Klement

trefwoorden: dialoog geloof geschiedenis van de filosofie zingeving

beschrijving

Een leven lang maakte de filosoof Samuel IJsseling de ontwikkelingen in de Europese filosofie van nabij mee. Hij las ieder boek van betekenis en kende bijna iedere denker die ertoe deed, van Heidegger tot Ricoeur en Derrida. Baanbrekende werken schreef hij over Heideggers latere denken, filosofie en retoriek, en over de betekenis van Griekse godenverhalen.
In gesprek met Ger Groot blikt hij ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag op zijn leven terug. Hij vertelt hoe zijn eigen denken veranderde: van existentialisme naar postmodernisme, van katholicisme naar het heidendom met zijn vele goden. Hoe wijsbegeerte en literatuur steeds dichter bij elkaar kwamen. En hoe onder al die verschillen dankbaarheid altijd de grondtoon van zijn filosofie gebleven is.
'Dankbaar en aandachtig' vormt een persoonlijke getuigenis van meer dan zestig jaar wijsgerig leven. Het verleden wordt heden omdat het laat zien wat er in de filosofie eigenlijk op het spel staat. In het gesprek tussen twee denkers wordt ze een levendige ontmoeting van inzichten en ideeën.


Ger Groot is als bijzonder hoogleraar Filosofie en Literatuur verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is universitair hoofddocent Filosofische antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.