Oedipus heerst

Sophocles

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oedipus heerst

paperback/ gebrocheerd: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086871155, 200 blz., April 2013
Formaat: 21.3 (h) x 12.6 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 433 gram.

Uitgever: Klement, Uitgeverij

serienaam/reeks: Viator reeks

redactie: Marc De Kesel; Dirk De Schutter

vertaald door: Ben Schomakers

trefwoorden: liefde macht menselijk handelen menselijke relaties toneel

beschrijving

Aristoteles wist het al: geen Griekse tragedie was mooier dan de 'Oidipous Turannos' van Sophocles. Het stuk geldt dan ook als een van de grootste literaire meesterwerken aller tijden.
De te vondeling gelegde koningszoon die het raadsel van de Sfinx oplost, weldadig over Thebe heerst maar geleidelijk aan begint te beseffen dat hij op weg daarheen ongewild zijn vader doodde en met zijn moeder trouwde, heeft diepe sporen nagelaten in de westerse geschiedenis van kunst, literatuur, filosofie en wetenschap. Ook schrijvers uit de moderne tijd, zoals Voltaire, Hölderlin, Freud, Gide, Deleuze & Guattari, zijn erdoor geraakt en de verfilming Edipo Re, is zonder weerga. Oedipus is geen personage dat ver van ons af staat, maar een dat ons als een spiegel iets over onszelf vertelt.

Deze nieuwe, even zorgvuldige als leesbare (en speelbare!) vertaling van Sophocles' meesterwerk wordt gevolgd door drie boeiende en actualiserende filosofische interpretaties van de hand van Ben Schomakers, Marc De Kesel en Dirk De Schutter.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.