De achilleshiel van allergie

Wat is voedselallergie, waar komt het van en is het te verslaan

Harry Wichers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De achilleshiel van allergie

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086863327, geïllustreerd, 184 blz., December 2018
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

Uitgever: Wageningen Academic Publishers

trefwoorden: allergie allergie oorzaken omgaan met allergie toekomst van allergie voedselallergie

beschrijving

Wie kent niet het verhaal van Achilles, de onkwetsbare held uit de Griekse mythologie die tóch een zwak puntje had dat hem uiteindelijk velde. Dat lijkt een analogie met voedselallergieën, waar ook geen kruid tegen gewassen leek. Vermijden is vaak de belangrijkste 'therapeutische' optie. Helaas blijkt 'vermijden' van allergenen regelmatig te mislukken. In het ergste geval heeft dat dramatische gevolgen. Maar net als bij Achilles, lijkt het erop dat allergieën tóch zwakke punten hebben, en écht aangepakt kunnen worden!
In dit boek wordt op een toegankelijke en voor niet-specialisten begrijpelijke manier uiteengezet wat allergieën zijn, maar ook wat we er niet toe rekenen (allergieën en toch-niet-allergieën lijken soms bedrieglijk veel op elkaar!). Het is geen naslagwerk of zelfhulpgids. Het gaat in op waar de oorzaken van (vooral voedsel-)allergieën lijken te liggen en wat de veroorzakers zijn. Daarnaast komen de benaderingen aan bod om het leven van allergische mensen aangenamer en veiliger te maken. Er lijkt licht te gloren aan het einde van de zo lang zo duistere tunnel.

Harry Wichers is een biochemicus met een bijzondere interesse in immunologie. Hij is geen arts of ervaringsdeskundige. Via zijn werk probeert hij een bijdrage te leveren aan het terugdringen en beheersbaar maken van de schijnbaar toenemende allergieproblematiek, door de voedingskundige en voedseltechnologische dimensie te onderzoeken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Harry Wichers is een biochemicus met een bijzondere interesse in immunologie. Hij is geen arts of ervaringsdeskundige. Via zijn werk probeert hij een bijdrage te leveren aan het terugdringen en beheersbaar maken van de schijnbaar toenemende allergieproblematiek, door de voedingskundige en voedseltechnologische dimensie te onderzoeken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.