Voeding en dementie

gezondheid en genieten in 1 recept

Jeroen Wapenaar; Ondine van de Rest

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Voeding en dementie

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086862894, geïllustreerd, 152 blz., September 2016
Formaat: 21.1 (h) x 14.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: Wageningen Academic Publishers

trefwoorden: voeding, dementie, voedingsadvies

beschrijving

Wat kun je zelf doen als je dementie hebt en steeds meer moeite hebt met koken? Wat kan een naaste doen die merkt dat eten blijft staan? Hoe kan een zorgprofessional cliënten of bewoners met slikproblemen helpen?
Gezond én aangenaam eten en drinken is voor mensen met dementie heel goed mogelijk. Als men maar weet wat daarvoor nodig is. De auteurs van het boek Voeding en dementie: Gezondheid en genieten in 1 recept willen hen houvast geven.
Het boek bundelt tientallen adviezen voor zowel mensen met dementie, naasten als zorgprofessionals. Er staan veel tips in voor situaties waar lezers in terecht kunnen komen.
Positief en praktisch, dat zijn de belangrijkste ingrediënten van Voeding en dementie. Bij elk probleem dat zich bij eten en drinken kan voordoen wordt uitgelegd wat er wel mogelijk is. Er zijn aparte hoofdstukken met specifieke adviezen voor mensen met dementie, naasten en zorgprofessionals. Acht deskundigen, zoals naasten, diëtisten en onderzoekers, vertellen over hun eigen ervaringen met voeding en dementie. Ook geven zij specifieke adviezen. In het boek staan tevens beproefde recepten, met de vitamines Herkenbaar, Lekker en Genieten.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.