Landschappen van Nederland 1 en 2

geologie, bodem en landgebruik

A.G. Jongmans; M.W. van den Berg; M.P.W. Sonneveld; G.J.W.C. Peek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Landschappen van Nederland 1 en 2

gebonden: € 99.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086862139, geïllustreerd, 942 blz., February 2013
Formaat: 31.8 (h) x 22.7 (b) x 6.3 (d) cm. Gewicht: 3924 gram.

Uitgever: Wageningen Academic Publishers

trefwoorden: bodemkaarten landschappen nederlands landschap

beschrijving

Nederland kent een kleurrijke variatie aan landschappen. Er bestaan vaak verrassende verbanden tussen geologie, klimaatsverandering, landschapsvormen, bodem en (historisch) landgebruik. "Landschappen van Nederland" geeft inzicht in deze verbanden en is daarmee zeer relevant voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse landschappen.

Deze unieke uitgave is volledig in kleur uitgevoerd met meer dan 1000 illustraties: foto's, fragmenten van bodem- en hoogtekaarten en schematische aardkundige doorsneden. Samen met de tekst laten zij de landschappen tot leven komen. Veel van de opgenomen figuren zijn uniek en speciaal vervaardigd voor deze uitgave. De index en een verklarende woordenlijst zorgen voor extra gebruiksgemak.

'Landschappen van Nederland' is samengevat in zes delen: Bodem en Landschap, Tektoniek en Klimaat, IJs en Wind, Rivieren, Veen en als laatste Kust en Zee. Per type landschap wordt beschreven welke klimatologische en tektonische aspecten hebben bijgedragen aan de totstandkoming. Daarnaast wordt uitvoerig aandacht besteed aan de rol van de mens in de vorming van de landschappen. De zes delen zijn samengebracht in twee volumes.

Deze luxe box met twee volumes vormt een waardevol naslagwerk op het gebied van de geologie, de bodem en het landgebruik in Nederland. De gestructureerde presentatie maakt het tevens een nuttige bron van informatie voor studenten, onderzoekers of anderen die vanuit hun werk of uit pure belangstelling meer willen weten over de Nederlandse landschappen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.