Hugo de Groot Pad, historische wandel- en fietsroute

De vlucht van Loevestein naar Antwerpen gereconstrueerd in 7 etappese

Frans Godfroy

paperback/ gebrocheerd: € 15.75
ISBN: 9789086841561, geïllustreerd, 128 blz., December 2017
Formaat: 20.3 (h) x 12.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 199 gram.

Uitgever: IJzer

beschrijving

Het Hugo de Groot Pad
Historische wandel- en fietsroute

Tophit uit de vaderlandse geschiedenis: de ontsnapping van Hugo de Groot in de boekenkist. Sinds die verbazingwekkende stunt op 22 maart 1621 is het verhaal nooit meer weggeweest uit het collectieve geheugen. Maar veel details over die gevaarlijke tocht naar het veilige Spaanse gebied komen we doorgaans niet aan de weet.
Wel hebben zich in de loop van de tijd heel wat legendes rond Hugo's vlucht gevormd. Het ware verhaal is tot nu toe nooit goed in kaart gebracht. Het Hugo de Groot Pad is een wandel- en fietsroute op basis van een nauwgezette historische reconstructie van de complete vluchtroute. De route wordt gepresenteerd in de historische context.
Het boek rekent af met enkele hardnekkige misverstanden.


Frans Godfroy (1948) is journalist en onderzoeker. Hij schreef onder andere over de geschiedenis van het rebelse jaren '60 en '70 in het katholieke zuiden en de Tilburgse studentenbeweging (1969. Opstand in het Zuiden). Ook reconstrueerde hij de laatmiddeleeuwse route van Nijmegen naar Antwerpen, de historische wandel- en fietsroute het Marikenpad.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: