Is er ruimte in de gevestigde orde?

essay over het individuele in organisatie, management en bestuur

Marjorieke Glaudemans

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 26.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086841134, February 2015
Formaat: 24.5 (h) x 17.2 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 416 gram.

Uitgever: Samenwerkende Uitgevers VOF

beschrijving

In bondige observaties en reflecties omtrent het omgaan met organisaties en functioneel denken stelt Marjorieke Glaudemans kwesties ter discussie waar de hedendaagse 'goed georganiseerde mens' onvermijdelijk mee van doen heeft.

Is er ruimte in de gevestigde orde? laat zich lezen als een rijke conversatie, met verwijzingen naar ideeën uit de kunst, filosofie en organisatietheorie. Een boek dat de verwondering naar boven haalt, waarin van alles aan de orde komt, zonder de schijnbare geruststelling van een nieuw systemisch denkmodel dat in vijf of zeven stappen belooft hoe we de zaak onder controle kunnen krijgen. Voor al diegenen die wel eens nerveus worden van de heersende overtuiging dat overal een sluitend antwoord op zou zijn.

Is er ruimte in de gevestigde orde? is een pleidooi voor het individuele vermogen om te blijven bevragen wat er speelt in organisatie, management en bestuur.

Voor iedereen die met organisatie en management te maken heeft: leidinggevenden, ondernemers, beleidsmakers, bestuurders, managers, medewerkers, critici, kunstenaars, social designers, wetenschappers, adviseurs, belanghebbende partijen, shareholders, klanten, consumenten, concurrenten, activisten, burgers, kortom wie niet?
Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.