Hometown

Astrid Witte

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hometown

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789086603503, September 2017
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 250 gram.

Uitgever: Ellessy, Uitgeverij

beschrijving

Omdat de twintiger Dahla binnenkort Engelse les gaat geven in China, volgt ze een introductiecursus op een paar uur afstand van haar woonplaats. Ze couchsurft zolang bij een alleenstaande vrouw. Als Dahla op een dag de uitgestrekte natuur in trekt, verdwaalt ze, maar gelukkig komt ze een man te paard tegen die haar terugbrengt. Finn heet hij en hij zegt in een klein, afgezonderd dorp te wonen, waar men een primitief leven leidt: Hometown. Ondanks dat Finn haar duidelijk heeft gemaakt dat buitenstaanders niet erg gewenst zijn, gaat Dahla een paar dagen later op zoek naar het dorp. Ze kan Finn namelijk niet uit haar hoofd zetten. Ook hij denkt tot zijn ergernis aan niets anders dan Dahla, maar hij ziet geen toekomst voor zich met een meid die van buiten komt. Hij wil voor geen goud zijn dorp verlaten en denkt niet dat zo'n wereldwijze meid daar zou kunnen wennen. Toch treffen ze elkaar opnieuw en als hun harten voor elkaar opengaan, zullen ze beide een moeilijke keuze moeten maken.
Astrid Witte (1981) is opgegroeid op Texel, maar ondertussen al dertien jaar woonachtig in Sittard. In 2016 debuteerde ze met haar jeugdroman Spiegelmeisje en in 2017 kwam haar tweede tienerboek Goed fout uit. Naast het schrijven van fictie, werkt ze als freelance tekstschrijver.
De pers over Spiegelmeisje:
"Hoewel Spiegelmeisje zich afspeelt in een spiegelwereld en er een verschijning van een geest aan te pas komt, heeft het boek wel een hoog realiteitsgehalte. De auteur weet het verhaal zo neer te pennen dat het niet ongeloofwaardig overkomt. Dat is knap gedaan." (Katy Hurkmans voor chicklit.nl)
"Een goed, spannend geschreven verhaal met een historisch tintje waarbij Astrid de spanningsboog goed weet te doseren, maar ook het "gespiegeld" goed weet vol te houden." (Wim Krings van Boekhandel Krings)
De pers over Goed fout:
".Serieus jongerenboek over maatschappelijke thema's. Het verhaal leest vlot en heeft een spannend eind. Het sluit aan bij de belevingswereld van scholieren waarin vriendschap en schoolleven belangrijk zijn". (Biblion)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.