Studeren zonder stress

Mirjam Pol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Studeren zonder stress

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 9789086597611, geïllustreerd, October 2017
Formaat: 22.0 (h) x 17.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 213 gram.

Uitgever: Vesuvius

beschrijving

Last van studiestress? Je bent zeker niet de enige. Maar gelukkig valt er veel aan te doen. Of het nu gaat om presentatie-, scriptie-, plannings- of tentamenstress: er zijn tools en tips om die effectief te bestrijden. Dit boekje legt uit hoe. Direct, deskundig en met humor. Het is gebaseerd op klassieke studievaardigheden en recente inzichten uit de neurologie en de leerpsychologie.

Leren switchen: dat is een belangrijke gedachte in dit boekje. Door te switchen naar positieve gedachten, positief gevoel of constructief gedrag, ontkoppel je het stressnetwerk in je brein en leg je een nieuw netwerk aan. Hoe vaker en langer je daarnaar switcht, hoe sterker het wordt. Daardoor voel je je meer ontspannen en kun je beter leren.

Mirjam Pol is gezondheidswetenschapper en sinds 2003 werkzaam als studieadviseur aan een grote geneeskundefaculteit. Ze geeft lezingen en verzorgt workshops over succesvol leren. Ze is de auteur van de bestsellers Nog Slimmer! Wegwijzer voor effectief en efficiënt studeren en Nog slimmer! Snel en goed studeren in het HBO.

ISBN 978 90 8659 761 1

www.uitgeverijvesuvius.nl

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat"Studeren kan een zeer stressvolle bezigheid zijn. De auteur wil studenten leren om te gaan met stress.Het eerste deel gaat over stress in het algemeen. Het tweede deel behandelt een aantal specifieke vormen van stress, zoals bij presenteren, bij een scriptie schrijven of bij een black-out. Het is leuk geschreven en bevat naast theorie vooral werkopdrachten. Met behulp van een bijbehorende website met materialen en YouTube-filmpjes is het een erg praktisch boek geworden."
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.