Bewustzijn boven taal en dualiteit

de Indiase filosoof Gaudapada en zijn bronnen: Mandukya Upanishad, Hart Sutra, Diamant Sutra en Gaudapada’s karika’s uit het Sanskriet vertaald en geannoteerd

Victor A. van Bijlert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bewustzijn boven taal en dualiteit

paperback/ gebrocheerd: € 28.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086597406, August 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

Uitgever: VU University Press

beschrijving

Wat is het transcendente en is het voor het menselijk bewustzijn toegankelijk? Kun je over het transcendente zinvolle uitspraken doen? In zijn vier basisteksten probeert de Indiase vijfde-eeuwse filosoof Gaudapada hierop antwoorden te geven. Gaudapada was de stichter van de Advaita Vedanta, de filosofie van het non-dualisme. Bewustzijn boven taal en dualiteit geeft de eerste Nederlandse vertaling van Gaudapada's werk.
Gaudapada zocht naar een synthese tussen de Upanishads en het Mahayanaboeddhisme. Daarom zijn Gaudapada's voornaamste bronteksten, de Mandukya Upanishad, het Hart Sutra en het Diamant Sutra, ook opnieuw uit het Sanskriet vertaald. Dit boek biedt een diepere kennismaking met fundamentele bronteksten van de Indiase filosofie en apofatische theologie.

Victor van Bijlert (1955) studeerde Sanskriet, Indiase filosofie en cultuurgeschiedenis in Leiden. Sinds 2007 is hij voor Indiase religies en Sanskriet verbonden aan de faculteit Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij houdt zich bezig met het hindoeïsme is al zijn facetten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.