Wiskunde in je vingers

een oppepcursus voor liefhebbers en andere freaks

Joost Hulshof; Ronald Meester

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wiskunde in je vingers

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086597154, geïllustreerd, July 2015
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 361 gram.

Uitgever: VU University Press

beschrijving

Dit boek is voor iedereen die wat met wiskunde te maken heeft, of wil hebben. Bijvoorbeeld voor docenten wiskunde in het HAVO en VWO, voor hun leerlingen in de bovenbouw, maar ook voor liefhebbers die al jaren zoeken naar een toegankelijk, onderhoudend en inspirerend verhaal over wiskunde. De auteurs laten zich graag leiden door hun gezonde verstand en proberen de vragen die op natuurlijke wijze opkomen met minimale middelen te beantwoorden. Dit levert een ongewoon leesbaar boek over wiskunde op. Wat de lezer nodig heeft is niet meer dan nieuwsgierigheid, gevoel voor humor, een pen en blanco papier en, op enige afstand, de hulpmiddelen van deze tijd.

Joost Hulshof (1959) is van huis uit een enigszins zuiver wiskundige die zich gaandeweg meer is gaan interesseren voor toepassingen van de wiskunde en de wiskunde in het schoolcurriculum. Hij zit op de Analyse stoel van de Vrije Universiteit in Amsterdam en woont in Oegstgeest.

Ronald Meester (1963) stoelt op de Kansrekening bij diezelfde Vrije Universiteit. Hij is breed geïnteresseerd en houdt zich bezig met zowel abstracte als toegepaste wiskunde, met de filosofie van de wetenschap en met onderwijs. Hij is getrouwd, heeft vier dochters en woont in Leiden

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.