Kleur! Gebruik en werken met verf

schilderen in de modelbouw

Jantinus Mulder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kleur! Gebruik en werken met verf

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086161812, geïllustreerd, 96 blz., September 2012
Formaat: 27.7 (h) x 21.3 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 305 gram.

Uitgever: Nikabook

serienaam/reeks: Modelbouw (Algemeen)

beschrijving

Soms zijn er eindeloze discussies over het gebruik van kleur. Een aantal jaren geleden waren er enkele modelbouwers die, met een kleurenwaaier van de schilder in de tas, aan boord van een marineschip stapten om nu voor eens en altijd de goede kleur te bepalen voor hun model. Een mooi plan, maar al snel zou blijken dat ook dit niet het gewenste resultaat bracht ....

Over kleur valt veel te vertellen. Maar daarbij alleen houdt het niet op. Vaak hoor de bij beginnende modelbouwers de vraag: "Welke soort verf moet ik nu gebruiken?" alsof het een vreemd en bijzonder product is. Iedere verfsoort heeft z'n eigen voor- en nadelen. Door de jaren heen hebben verschillende modelbouwers getoont dat bij vrijwel iedere verfsoort goede resultaten te behalen zijn.
- Kleur selectie en kleurmengen
- Kleur coderingen
- Verfsoorten en hun eigenschappen
- Gereedschappen
- Technieken

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIn samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Modelbouwers (NVM) brengt Nikabook een nieuwe reeks boeken over modelbouw in de breedste zin van het woord. In ieder deel geeft een ervaren modelbouwer een fascinerend inzicht in modelbouw technieken. Deze reeks boeken zijn zowel voor de ervaren modelbouwer als de beginner bedoeld. De serie kent daarbij de volgende secties:
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.