Vis - fish

Nederlandse zeevissers aan het werk - Dutch fisherment at work

Frans Hoek

 
 

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789086161560, geïllustreerd, 208 blz., December 2015
Formaat: 31.3 (h) x 23.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 1020 gram.

Uitgever: Lanasta

beschrijving

De Nederlandse visserij, een wereld van traditie en moderne zeevaart. Fotograaf Frans Hoek brengt beide op indrukwekkende wijze in beeld. In de periode 2010 t/m 2014 voer hij met een zevental vissersschepen mee die elk een verschillende vismethode hanteerden. Daarmee bracht hij de hele Nederlandse Noordzeevisserij van binnenuit fotografisch in beeld. In een periode die zich kemerkte door vangstbeperkingen en sterk gestegen brandstofprijzen. Menig schipper vertrouwde hem toe dat er naar zijn mening binnen vijf jaar geen Nederlandse Noordzeevisserij meer zou bestaan...maar ondanks deze sombere gedachten, bleef de visser uitvaren.

Beleef het leven aan boord door de lens van Frans Hoek. Het vakmanschap en ervaring van de zeeman, de opwinding van een goede vangst, de kennis en de passie

Deze uitgave is tweetalig: Nederlands/Engels.
(Dutch and English text)

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Frans Hoek is als zelfstandig fotograaf gevestigd in Leiden. Hij heeft het vak naast de praktijk gestudeerd aan de Fotoacademie Rotterdam, waarvan hij het diploma heeft behaald.

Tegenwoordig is hij werkzaam als documentair industrieel landschapsfotograaf. Een hele mond vol, maar dat is heel simpel samen te vatten als “grote machines en stoere mensen".
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.