Dood van een pelgrim

een Keltisch misdaadmyserie

Peter Tremayne

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dood van een pelgrim

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789086060139, 282 blz., May 2008
Formaat: 21.5 (h) x 14.3 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 377 gram.

Uitgever: ABC Uitgeverij

serienaam/reeks: Zuster Fidelma

vertaald door: Hans Boom

beschrijving

Veertien eeuwen geleden was Ierland al een – zelfs in onze ogen – zeer moderne en geëmancipeerde samenleving. Zuster Fidelma is nog maar net dertig, maar heeft toch al een hoge post in het Ierse rechtssysteem en wordt regelmatig gevraagd ingewikkelde kwesties te onderzoeken en conflicten te beslechten.

Zuster Fidelma wil eens goed nadenken over haar roeping als non en haar gevoelens voor de Saksische monnik Eadulf, en ze besluit daarom een pelgrimstocht te ondernemen naar Santiago de Compostella. De boottocht van Ierland naar Spanje wordt echter niet alleen geplaagd door zware stormen, maar ook door raadselachtige sterfgevallen. Op verzoek van de kapitein probeert Fidelma de dader op te sporen, waarbij ze het zowel op moet nemen tegen het slechte weer als tegen de vijandigheid van haar medepassagiers. Ze staat onder zware tijdsdruk, want als ze het raadsel niet voor het einde van de reis heeft opgelost, blijft de dader ongestraft…

De Fidelma-reeks van Peter Tremayne verschijnt inmiddels in zestien talen! Het grote internationale succes van deze reeks (wereldwijd al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht) blijkt wel uit het feit dat er een bloeiende internationale Zuster Fidelma-fanclub bestaat, die sinds 2006 zelfs een tweejaarlijks weekend organiseert in Fidelma’s ‘woonplaats’, de Ierse stad Cashel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.