Twintigduizend mijlen onder zee

Geronimo Stilton

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Twintigduizend mijlen onder zee

gebonden: € 14.99

ISBN: 9789085921509, geïllustreerd, 210 blz., April 2011
Formaat: 19.5 (h) x 15.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 418 gram.

Uitgever: De Wakkere Muis

serienaam/reeks: Geronimo Stilton

illustrator: Elisabeth Giulivi

vertaald door: Veerle Tomboy

illustrator: Paola Cantoni; Maria Rita Gentili; Alessandro Battan

beschrijving

Als professor Aronnax wordt in geschakeld bij het oplossen van het mysterie van een reusachtig zeemonster, dat schepen en zeemuizen terroriseert, ontdekt hij het grootste geheim aller tijden: de Nautilus en haar legendarische kapitein Nemo!
Volg de professor op zijn avontuurlijke reis naar de verste uithoeken van de onderwaterwereld, tussen onvoorstelbare wezens en bijzondere schatten, tot in het hart van de geheimzinnige diepte!
Dit boek, één van de beroemdste verhalen van Jules Verne, verscheen voor het eerst in 1870.
Een klassieker uit de literatuur, vrij naverteld door Geronimo Stilton.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatPierre Aronnax is een muis die het tot professor geschopt heeft in Parijs. Hij wordt opgeschrikt door het verhaal dat een monster de zeeën bedreigt, maar hij vraagt zich af of het echt om een monster gaat. Een schip met de professor aan boord vaart uit om hiernaar onderzoek te doen. Uiteindelijk komt Aronnax in contact met het monster en ontdekt hij, na een afschuwelijk avontuur, de waarheid. Geronimo Stilton herschrijft opnieuw een klassieker in dit verhaal. Op zeer vereenvoudigde, maar ook grappige manier wordt het verhaal van Jules Verne in dit boek opnieuw verteld. Jammer genoeg wel erg vereenvoudigd. De lay-out van dit boek is zoals in de rest van de serie, verschillende woorden zijn in andere lettertypes of kleuren afgedrukt en springen bijna de bladzijde uit. Dit maakt de bladspiegel levendig. Het verhaal is geiïllustreerd met cartoonachtige, kleurige tekeningen. Veel kinderen zullen hiervan sullen en hierdoor aan het lezen slaan. Dat is het mooie van deze serie. Het nadeel is dat het boek van Jules Verne weinig recht wordt aangedaan. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.