Heidi

Geronimo Stilton

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Heidi

gebonden: € 14.99

ISBN: 9789085921493, geïllustreerd, 212 blz., April 2011
Formaat: 19.4 (h) x 15.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

Uitgever: De Wakkere Muis

serienaam/reeks: Geronimo Stilton

illustrator: Elisabeth Giulivi

vertaald door: Veerle Tomboy

illustrator: Maria Rita Gentili; Cinzia Antonielli; Alessandro Battan; Paola Cantoni

beschrijving

De kleine Heidi is een weesmeisje dat door haar tante wordt opgevoed. Maar als tante Dete in Frankfurt moet gaan werken kan ze Heidi niet meenemen. Daarom gaat Heidi bij haar opa in de bergen wonen, waar ze dolgelukkig is.
Ze raakt goed bevriend met Peter, de geitenhoeder.
Maar op een dag komt tante Dete terug.
Heidi moet mee naar Franfurt als speelkameraadje voor de zieke Klara, de dochter van de rijke familie waar tante Dete voor werkt.
Heidi wordt bijna ziek van heimwee naar de bergen, naar opa en naar Peter en zijn geitjes.
Zal ze erin slagen om samen met haar nieuwe vriendin Klara terug te keren naar de Alpen?
Een klassieker uit de literatuur, vrij naverteld door Geronimo Stilton.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatGeronimo Stilton hervertelt het klassieke verhaal van Johanna Spyri over het weesmeisje Heidi. Het knagerinnetje Heidi woont met haar opa hoog in de Zwitserse Alpen. Haar tante komt haar na enkele jaren halen en brengt haar naar een rijke familie in Frankfurt. Ze wordt er gezelschapsmeisje van Klara, een meisje dat in een rolstoel zit. Heidi wordt evenwel ziek van heimwee en kan terugkeren naar haar opa. Toch gaat het contact met Klara niet verloren. Het verhaal situeert zich in een vermenselijkte muizenwereld. Veel aandacht gaat naar de observaties en gevoelens van Heidi. De opschudding die haar spontane reacties en ondernemingszin in het rijke gezin veroorzaken, zorgt voor enige humor. De toon is optimistisch en alle gebeurtenissen worden uitvoerig beschreven. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met kleurrijke tekeningen in een idylische, lievige stijl. De bladranden zijn versierd met bloemmotieven. Zoals bekend bij de boeken van Geronimo Stilton zijn sommige woorden in kleur en met een apart lettertype, creatief geschreven. Toegankelijke lectuur. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.