Wanneer woorden tekort schieten

Creatief op zoek naar het doorleefde levensverhaal

Els Messelis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wanneer woorden tekort schieten

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085750673, 97 blz., April 2018
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 191 gram.

Uitgever: Cyclus

beschrijving

Het levensverhaal van eenieder is uniek, met ups en downs, met tekortschieten vreugde en verdriet. Oudere volwassenen denken graag na over alle levenservaring die ze hebben opgedaan.
De auteur geeft in dit boek een aantal inzichten over hoe men met passie kan leven en hoe men creativiteit kan brengen in het eigen leven en levensverhaal. Ook toont de auteur hoe begeleiders/coaches op zoek kunnen gaan naar het doorleefde levensverhaal van individuele mensen of mensen in groep, waarbij ze niet alleen expert zijn, maar ook vertrouwenspersoon en begeleider. Hierbij is het belangrijk om de oudere volwassene centraal te stellen en te werken vanuit zijn sterktes, mogelijkheden, talenten, dromen en competenties. Er wordt niet enkel ingezet op het verleden en het heden. Ook de toekomst komt aan bod. Hoe kan het leven er over vijf of tien jaar uitzien?
Dit boek is bedoeld voor iedereen die op een creatieve manier zijn levensverhaal naar boven wil brengen. Het is ook bedoeld voor begeleiders/ coaches die ondersteuning bieden om het levensverhaal van oudere volwassenen in beeld te brengen.

Over de auteur
Els Messelis is maatschappelijk werker, gerontoloog en auteur. Werken met en voor senioren is haar passie. Ze is (mede)auteur van diverse boeken en artikels rond ouder worden. Via haar website www.levensverhalenlab.be kunnen workshops aangevraagd worden rond het werken met levensverhalen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.