Overleven met een eetstoornis

Karolien Selhorst; Els Verheyen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Overleven met een eetstoornis

paperback/ gebrocheerd: € 25.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085750536, geïllustreerd, 203 blz., March 2014
Formaat: 24.1 (h) x 16.2 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

Uitgever: Cyclus

beschrijving

ver het boek:

Eetstoornissen staan meer dan ooit in de kijker. Het aantal romans, documentaires en getuigenissen in media is nooit groter geweest. Maar vaak ligt de focus op het stereotiepe beeld van de eetstoornispatiënten: graatmagere meisjes die worstelen met een onbereikbaar schoonheidsideaal. En dat terwijl heel veel mensen met een eetstoornis en stuk ouder zijn of er niet ongewoon uitzien. Vele publicaties blijven steken bij het eetgedrag en het gewicht. De psychosociale en emotionele aspecten komen vaak amper of zelfs niet aan bod.

Toch rijzen er vele vragen voor het leven van alledag, zoals "wie licht ik in over mijn ziekte, welke invloed heeft mijn verstoorde eetgedrag op mijn gezin en omgeving, hoe groot is de impact van mijn verstoorde lichaamsbeleving op mijn hele leven, ...?


Over de auteur(s):

Karolien Selhorst is van opleiding vertaler Engels en Spaans. Ze volgde ook een gespecialiseerde opleiding Informatie- en Bibliotheekwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze schreef voor diverse tijdschriften. Momenteel is zij zelfstandig journalist en publicist.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.