Aafje Heynis Priesteres in haar vak

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aafje Heynis Priesteres in haar vak

paperback/ gebrocheerd: € 41.10: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085750260, geïllustreerd, 223 blz., November 2008
Formaat: 22.6 (h) x 15.3 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 616 gram.

Uitgever: Cyclus-Garant

redactie: M. Klunder; H. Hofstra

beschrijving

Aafje Heynis, een legendarische naam voor allen die van de zangkunst houden! Voor de ouderen een kostbare, onvergetelijke herinnering; voor de jongere generatie een openbaring en een lichtend voorbeeld.

Incl. muziek-CD met unieke nog niet eerder uitgebrachte radio-opnamen uit haar glorietijd, die onlangs werden teruggevonden in de omroeparchieven. Met volksliedjes en liederen uit de 19e en 20e eeuw, begeleid door Felix de Nobel, oprichter van het Nederlands Kamerkoor.

Dit boek bevat een schat aan informatie over Nederlands beroemdste altzangeres, Aafje Heynis. Naast een schets van haar leven en persoonlijkheid treft u een beeld aan van haar kunstenaarschap en interpretatiekunst vanuit musicologisch oogpunt bezien.

Vervolgens halen een groot aantal collega's en leerlingen herinneringen op aan hun samenwerking en/of vriendschappelijk contact met Aafje. Hun zeer persoonlijke ontboezemingen vormen samen een genuanceerd en levendig portret in mozaïek van de geliefde zangeres.
Aafje komt ook zelf aan het woord in een kleine bloemlezing van interviews, waartin zij zich op ontroerende en onthullende wijze uitspreekt over haar kunst en haar leven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.