Van Rossem houdt je scherp

Maarten van Rossem

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van Rossem houdt je scherp

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789085717058, 250 blz., September 2020
Formaat: 21.1 (h) x 15.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 397 gram.

Uitgever: Historisch Nieuwsblad

beschrijving

Van Rossem schijnt zijn licht over uiteenlopende thema’s, zoals de afbrokkeling van de Amerikaanse hegemonie, de invloed van de neoliberale ideologie, technologische vooruitgang en de Nederlandse parlementaire democratie. Naast prikkelende analyses op het gebied van geschiedenis, politiek en internationale betrekkingen schrijft hij ook over luchtige onderwerpen, zoals zijn geliefde Verkade-albums en de krankzinnige gewoontes van de sportjournalistiek.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Prof. dr. Maarten van Rossem was bijzonder hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten en veelgevraagd commentator op radio en televisie. Naast gewaardeerd jurylid van De slimste mens is hij bekend van het televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems, dat hij samen met zijn zus Sis en broer Vincent presenteert. Sinds 2008 zijn Van Rossems’ nuchtere en relativerende analyses ook te lezen in zijn eigen opinieblad: Maarten!.

toelichting

Met onderkoelde humor, historische feitenkennis en de nodige relativering buigt Maarten van Rossem zich over politieke kwesties en maatschappelijke vraagstukken zoals alleen hij dat kan. In 31 vlijmscherpe essays volgt u de altijd kritische en leerzame gedachtegang van Nederlands bekendste historicus.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.